ACADÈMIA MARIANA

2 octubre 2024
Categoria/es: Acadèmia Mariana

L’EXDIRECTORA DEL MUSEU DE LLEIDA I DE L’IEI MONTSERRAT MACIÀ SERÀ LA MANTENIDORA DEL CERTAMEN MARIÀ

L’exdirectora del Museu de Lleida i de l’Institut d’Estudis Ilerdencs Montserrat Macià i Gou, actualment tècnica de museologia i patrimoni cultural de l’IEI, serà la Mantenidora del Certamen Literari Marià, dedicat enguany a honorar la Mare de Déu de Montalbà de Preixana, comarca de l’Urgell i bisbat de Solsona.

Montse Macià, filla de Vilanova de Bellpuig, serà l’encarregada d’obrir amb el seu discurs la celebració de la 157 edició de Certamen Literari Marià, que se celebra tots els anys el diumenge següent al 2 d’octubre, festa de la Patrona de Lleida la Verge Blanca de l’Acadèmia.

El Certamen, organitzat per l’Acadèmia Mariana de Lleida i presidit pel bisbe Salvador Giménez Valls i les primeres autoritats de Lleida i l’ajuntament de Preixana, tindrà lloc aquest diumenge 6 d’octubre, a les 7 de la tarda al Paranimf de l’Acadèmia Marina.

En el decurs de l’acte, es farà lliurament dels premis als  poetes guardonats i també a l’autor del premi de prosa, d’aquests Jocs Florals. El Certamen clourà amb l’actuació de l’Orfeó Joventut de Bellpuig, sota la direcció d’Albert del Viso.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn